Во понеделникот вечерта, Македонската филхармонија ечеше со звуците на џез-музиката!

Во понеделникот вечерта, Македонската филхармонија ечеше со звуците на џез-музиката! Се прослави, и во Скопје, Меѓународниот ден на џезот – 30 Април, годинава со голем број на учесници, со настап на врвни музичари од земјава и од странство.

По извонредните настапи на студентите од Џез-катедрата при Факултетот за музичка уметност во Штип, на џез-ансамблите од катедрата за популарни жанрови при Факултетот за музичка уметност од Скопје, како и на џез-хорот „Артизан“, концерти одржаа и Гоце Стевковски Секстет и Михаил Иосифов Квинтет, како и Биг-бендот на Здружението на џез-уметници на Македонија со врвниот диригент од Австрија, Зиги Фајгл и гостинот на саксофон, светската ѕвезда Дон Менза! Тоа беше настан за паметење!