ЗЏМ Колектив со гудачки оркестар на Охридско лето

На 20 август, на сцената на Долни Сарај, со почеток во 21 часот – концерт на ЗЏМ Колектив со гудачки оркестар!

По повод 60 годишнината од постоењето на реномираниот фестивал Охридско лето, 23 врвни македонски уметници, зад кои стојат бројни концерти, награди и признанија, ќе изведат премиерно композиции создадени и аранжирани од страна на македонски џез композитори, членови на ЗЏМ.

Бидете во Охрид и искористете ја оваа единствена можност да присуствувате на овој исклучителен музички настан кој преку свежината на новите композиции и изведбата на музичарите ќе би овозможи да уживате во еден навистина квалитетен македонски музички производ.